menu

Nieuwe natuurlijke behandelingen

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Maison Beauté

Vanuit mijn interesse om aan huidverbetering te werken op een natuurlijke manier, kwam ik terecht bij Inge Deceuninck waar ik de opleiding van Natural Face Lifting volgde. Ik verdiepte me in de natuurlijke facelifting techniek d.m.v. bindweefselmassage van het gelaat. Nieuw in mijn aanbod is ook de Gua Sha Face Sculpting, een ontspannende verzorging en gelaatsmassage met manuele technieken en de Gua Sha Tool. De aromatherapie is er ook bijgekomen, om zo de balans met behulp van geuren en de 5 elementen te integreren in verzorgingen, of bij je thuis.

Ik werk zoveel mogelijk met natuurlijke producten en school mij voortdurend bij. Onlangs specialiseerde ik mij in technieken naar huidverbetering op een natuurlijke manier, zoals de Natural Face Lifting. Deze bindweefselmassage is een volledig manuele en 100% natuurlijke behandeling met het speciaal ontwikkelde Face Lifting Serum. Rimpels vervagen, gelaatscontouren worden gelift, natuurlijk collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit versterkt. 

VOLLEDIG MANUELE EN 100% NATUURLIJKE BEHANDELING

Afbeelding

“Ik geloof er sterk in dat we door middel van bindweefselmassage en spiertraining de huid kunnen vooruithelpen op een heel natuurlijke en gezonde manier en de huid te stimuleren om zijn jeugdige vorm te behouden. Eerst is er een uitgebreide intake met huidanalyse zodat ik de juiste behandeling en aanpak kan adviseren. Eventueel aangevuld met oefeningen om thuis verder te doen. In een kuur is het ook mogelijk om verschillende technieken en behandelingen te combineren. Dit is afhankelijk van het huidprobleem en wensen van de klant.”

Afbeelding

Tijdens het intake gesprek luister ik naar welke zones je wilt aanpakken en kijk wat er mogelijk is. “Je kunt heel gericht werken op kraaienpootjes, huidelasticiteit, fronsen of lifting bijvoorbeeld. Aan de hand van de huidanlyse vraag ik aan de klant om bepaalde bewegingen te doen in het gelaat, zodat ik kan zien hoe rimpels zich vormen door de mimiek. Ik hou alles bij in een Skinalyse boekje en geef uitleg hoe ik tewerk ga. Ik neem mijn tijd om de mensen grondig te informeren en vind dat heel belangrijk, bij elke behandeling in mijn instituut. Tijdens de bindweefselverzorging communiceer ik met de klant of de techniek niet te hard is. Een bindweefselmassage kan wat gevoelig zijn, of zelfs pijnlijk omdat er verklevingen in de huid kunnen zitten. De onderhuidse verklevingen verminderen de doorbloedingen waardoor het functioneren van de huid beperkt wordt. Geleidelijk aan bouwen we de intensiteit op zodat de huidconditie mee evolueert.”

VANAF DE EERSTE BEHANDELING ZIE EN VOEL JE AL HET VERSCHIL

Afbeelding

Na één behandeling zie je en voel je al verschil, maar het best volg je een kuur voor een langdurig resultaat. “Je huid heeft meteen een betere doorbloeding en instant glow na de behandeling. Je straalt gewoon. Mensen voelen ook het verschil dat er aan hun huid gewerkt is en dat die strakker aanvoelt. Je kunt het vergelijken met fitness voor het gelaat. Je geeft een stimulatie op cellulair niveau, een betere doorbloeding en brengt de verschillende huidlagen dichter bij elkaar. De contouren zien er op termijn daardoor strakker uit en gelift. We bouwen terug iets op en kunnen dit thuis onderhouden met specifieke oefeningen op het spier- en bindweefsel. Ik sta er zelf nog steeds versteld van welke mooie resultaten je kunt verkrijgen, bijvoorbeeld bij asymmetrie in het gezicht, hangende oogleden of huidverslapping van de kin en hals.”

GUA SHA FACE SCULPTING

Afbeelding

Ik hecht veel waarde aan het ontspannende aspect en zorg ervoor dat de klanten op hun gemak zijn. “Een bindweefselmassage is iets intensiever door de kneedbewegingen en fijne kneepjes, maar toch ervaren de klanten het als positief. Ik vraag geregeld hoe het voelt, kijk naar de huid hoe die reageert en stel bij indien nodig. Ook al is het intensief, toch zijn ze eventjes weg en kunnen ontspannen. Een nieuwe ontspannende gelaatsverzorging die hier perfect bij aansluit is de Gua Sha Face Sculpting. In het instituut werk ik ook met aromatherapie en geurbeleving om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Het is een lijn van volledig biologische etherische oliën die therapeutisch werken. Ze zorgen voor een aangename beleving die je zowel kan verstuiven in je woon- of werkruimte of kan integreren bij een olie tijdens een massage.”

ZACHTJES SCHRAPEN EN GLADSTRIJKEN VAN DE HUID

Afbeelding

Gua Sha Face Sculpting betekent zachtjes schrapen en gladstrijken van de huid. De Gua Sha tool wordt tijdens de gelaatsverzorging gebruikt en werkt in op het bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren en bloedvaten. “Deze techniek hangt samen met het bindweefsel en is eigenlijk een training of Face Yoga van de spieren in je gelaat. Je kunt de technieken hier aanleren in het instituut en thuis verder beoefenen. Zelfs enkele minuutjes per dag is voldoende, dit kan in de zetel, in de file of om het even wanneer en waar je het zelf wil toepassen. Na deze ontspannende gelaatsverzorging voelt je huid echt fris, heeft ze een prachtige opheldering en mooie glow met zichtbare versteviging van de gelaatscontouren.”

Verder lezen

Messenger logo
Chat